Glutenix - Gluténmentes barna kenyérpor pku-s, 500 g
A kenyér hűtés nélkül napokig eltartható, a hagyományos fehér kenyérhez hasonló ízű és zamatú.
A fenilketonúria (PhenylKetonUria) egy öröklődő anyagcserezavar. A fenilketonúriásnak tilos húst, húsféléket, halat, tejtermékeket (túró, sajt, tej), gabonából készült termékeket (kenyér), hüvelyeseket (szárazbab, borsó), tojást, szóját fogyasztani. A tápszeren kívül korlátlanul csak egyes gyümölcsöket, zöldségeket, cukrot, és speciális fenilalanin-szegény diétás termékeket (diétás kenyér, sütemény, tészta, tojáspótló por) ehetnek, illetve italokat (víz, nem light üdítőitalok, gyümölcslevek, kávé, alkohol) ihatnak.
Összetevők:
gluténmentes búzakeményítő, dextróz, burgonyarost, rizsliszt, almarost, stabilizátor (guarmagliszt), gluténmentes búzarost, kenyérfűszer (koriander, kömény, édeskömény, mustármag, ánizs), térfogatnövelőszer (Na -bikarbonát), savanyúságszabályzó (citromsav).
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1473 kJ / 347 kcal |
Zsír | 0,47 g |
Szénhidrát | 84,93 g |
Kálium | 206 mg/kg |
Foszfor | 418 mg |
Fenilalalin | 43 mg |
Fehérje | 0,7 g |
Só | 0,19 g |